Hur du enkelt streamar ishockey

Ishockey är en av de mest populära sporterna, speciellt i Sverige och resten av Norden där vintersporter inte bara är en stor del av sportkulturen men även av friluftslivet och kulturen i allmänhet. Därför finns det också många sätt att streama ishockey genom svenska streamingtjänster. Det finns ingen streamingtjänst vars sportutbud inte innehåller ishockey men olika streamingtjänster har olika erbjudanden kring vilka hockeyligor som det går att streama. Det gäller både svenska hockeyligor och utländska eller internationella ligor även om det svenska utbudet onekligen är större.

Svenska ligor

Tre populära svenska ligor är SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De erbjuds dock inte hos alla stora streamingtjänster. Därför är det viktigt att veta vilken liga man vill streama innan man ansluter sig till en streamingtjänst. SHL erbjuds främst av C More där man kan välja ett paket med utvalda matcher eller ett paket som inkluderar alla matcher under SHL. Här hittar du spelschema SHL 2021/2021. Detsamma gäller deras streamingalternativ av Hockeyallsvenskan. I båda paketen ingår en stor del av SDHL som också går att se på SVT Play. SVT Play är en gratis streamingtjänst men under SDHL sänder de endast en match i veckan medan C More erbjuder ungefär 200 matcher från SDHL.

Utländska ligor

Andra stora hockeyligor är NHL och KHL. De går bara att se hos Viasat. I vissa fall går det att se matcher från NHL även på SVT Play men det gäller främst enstaka utvalda matcher. Det kan därmed kännas svårt att streama ishockey från NHL och KHL. Dock gäller streamingtjänstens erbjudande hela NHL respektive KHL vilket betyder att det trots allt är ett väldigt smidigt och prisvärt sätt att streama hockeyligor som annars kan vara svåra att följa.

Internationella ligor

SVT Play fokuserar främst på hockeyligor på VM-nivå som Hockey-VM för män och Junior-VM. En del av matcherna sänds även på en av SVTs vanliga Tv-kanaler. De har även streamat delar av Euro Hockey Tour. Viasat erbjuder också Hockey-VM och Junior-VM genom sin streamingtjänst.

Det finns därmed tre svenska stora streamingtjänster när det gäller ishockey – Viasat, C More och SVT Play. Ingen av dem har samma hockeyutbud utan de erbjuder till stor del helt olika ligor. Förutsett att du inte vill se en stor kombination av hockeyligor är det därmed möjligt att välja en streamingtjänst som främst streamar just den hockeyliga du är intresserad av. Det är möjligtvis främst SDHL som brister i tillgänglighet hos streamingtjänsterna under grundserien men slutspelen sänds av SVT och SVT Play.

De hockeyligor som går att streama genom olika streamingtjänster är därmed;

  • Champions Hockey League (CHL)
  • Euro Hockey Tour
  • Hockeyallsvenskan
  • Hockey-VM
  • Junior-VM
  • KHL
  • KHL
  • SDHL
  • SHL

Avslutningsvis bör det noteras att det enklaste sättet att streama ishockey i Sverige är att ansluta sig till en streamingtjänst och prenumerera på ett av deras sportpaket. Förutom när de sänds på vanlig TV eller finns tillgängliga genom SVT Play är det svårt att streama enskilda matcher. Till stor del kommer de därmed i paket liga för liga vilket gör det lite omständligt för tittare som bara tittar någon gång ibland eller vill se en specifik match, men det gör det samtidigt enklare för dedikerade hockeyfans att följa sitt lag eller en viss liga.

Källor och referenser

Sporten.nu

Lämna en kommentar