NHL 21 kommer med mer hockeyspänning

NHL är marknadens största och bästa hockeyserie och har släppts sedan 1991. Än idag kommer det ut nya versioner varje år. Vissa har däremot inte mycket nytt och är därför ganska överflödiga. NHL 21 kommer däremot med en del nyheter som fansen har bett om sedan länge.

Om du inte är bekant med serien men älskar hockey och TV-spel så kan NHL 21 vara en bra start, men innan du köper spelet så kan det vara bra med lite mer information om vad som gör spelet bra. Vi går också igenom vad spelarna gillar och inte gillar med spelet.

Det här är NHL 21

NHL 21 släpptes 2020 och är den senaste versionen av spelserien NHL, som släpps en gång om året. Det här året har man försökt att komma ikapp andra sportspel som FIFA. NHL har inte riktigt presterat lika väl som dessa, trots att den inte finns någon direkt brist på hockeyälskande gamers.

Huruvida man har lyckats eller inte är däremot en annan fråga. Med 72 poäng av 100 på Metacritic så verkar det vara ganska blandade reaktioner. Det nya spelet kommer däremot med en uppgraderad grafik och flera nya spelfunktioner.

Fantastisk grafik ger bättre inlevelse

Grafiken är kanske inte det absolut viktigaste men det skadar inte om spelet ser hyffsat realistiskt ut. Det här lyckas absolut NHL 21 med och du får en spänningsfylld match varje gång där det faktiskt ser ut som att du tittar på en riktig hockeymatch på din TV.

Något som man också har lyckats med är själva åkandet. Det är väldigt smidigt och under matchen kommer du inte att uppleva att din spelare ”hackar” när han glider över isen. Det här är såklart viktigt för inlevelsen och för att du inte ska bli frustrerad. Ingen gillar att förlora i ett spel för att själva spelet inte gör det den ska, i det här fallet att glida över isen för att göra ett mål.

Be a pro motiverar dig att spela bättre

Något som är nytt i NHL 21 är karriärläget Be a pro. Det här ger dig erfarenhetspoäng (XP) när du spelar och skapar en faktiskt upplevelse även när du spelar själv. Det här har varit lite av ett bekymmer i tidigare versioner och ofta har det varit ganska långtråkigt att spela själv.

Med Be a pro så får du bland annat en ordentlig berättelse som skapas kring din karriär och du får utveckla honom genom matcherna. Det här fungerar bra som motivation för att hålla sig kvar vid spelet.

Tyvärr är det här en funktion som kommer väldigt sent. Andra sportspel har haft den här typen av funktioner ganska länge, men NHL har varit sega med det här. Men med NHL 21 får vi äntligen något som gör det riktigt kul att köra själv. Skapa din egen hockeyspelare precis som du vill ha honom.

Det här tycker spelarna

Spelarna är helt klart lite kluvna kring NHL 21. Många hyllar spelet för grafiken och Be a pro. Det här är viktiga egenskaper och är det som gör just NHL 21 så väldigt underhållande och ger dig inlevelse i spelet.

Det många spelare däremot klagar på är att det inte har hänt överdrivet mycket nytt jämfört med NHL 20 och 19. Det här kan alltså vara ett bekymmer om du redan har kört dessa titlar en hel del. För nykomlingar som inte har någon erfarenhet av dessa så är det antagligen inte ett större bekymmer.

Ett annat klagomål är en brist på nya spellägen och att onlinespelandet har problem då erfarna spelare ofta matchas med nybörjare. Om du bara är ute efter att spela online kan det vara ett eventuelly bekymmer i börja när du inte är van vid spelet.

Lämna en kommentar