Billigaste sättet att hitta hockeyutrustning

Det kan ofta vara så att det som egentligen står mellan dig och en aktivitet du gärna vill prova är kostnaden för utrustning. Extra svårt kanske det blir om det gäller en aktivitet ditt barn vill prova på. Ishockey är inte ett undantag utan kan lätt ses som en sportaktivitet som kräver alltför mycket kostnader kring utrustning. Det är dyr utrustning när möjligheten är att ditt barn inte vill fortsätta eller till och med på grund av de kanske vill fortsätta eftersom det betyder att utrustning med jämna mellanrum måste bytas ut. Som intresserad vuxen kan det också kännas som en orimlig kostnad av ett eller annat skäl. Det är trots allt ett vanligt hinder när det gäller utövande av sporter och aktiviteter som kräver specialutrustning. Men det behöver inte vara så.

Att köpa begagnat är billigt

Ett av de mest ekonomiska sätten att plocka ihop den hockeyutrustning man behöver är att köpa begagnat. Att köpa använd utrustning kan för vissa ta emot lite men om det framförallt är en billig utrustning man vill åt som samtidigt är komplett och bra att spela i så är det onekligen det bästa och enklaste. På sidor som Blocket och Tradera, men även köp- och säljgrupper på exempelvis Facebook, finns det ofta ett relativt brett utbud av hockeyutrustning av olika slag till en billig peng.

Att köpa nytt men billigt

Det går även att få ihop en relativt billig utrustning genom att köpa nytt i en sportbutik. En stor del av produkterna är dyra men i många fall finns det åtminstone ett billigare alternativ, speciellt när det gäller utrustning till barn och ungdom. På Stadium finns det till exempel skridskor i storlek 35 som kostar från ungefär 400 till 3000 kronor. Det är tydligt att det däremot för vuxna snabbt handlar om skridskor för 3000 till 10 000 kronor men även där finns ett alternativ för 400 kronor i vissa storlekar. Detsamma gäller även webbutiker som specialiserar sig på hockeyutrustning. På Hockey Store finns det skridskor för 13 000 kronor men det finns även skridskor till priset av 500 kronor. Liknande exempel finns för majoriteten av komponenterna som utgör en hockeyutrustning. I de fall det är en målvaktsutrustning som behövs blir det automatiskt dyrare att köpa nytt men det är tydligt att det samtidigt finns relativt billiga alternativ även hos sportbutikerna. Men även om det kan bli billigt med ordinariepriser på vissa produkter så gäller det definitivt när det är rea, vilket brukar ske i slutet av sportens säsong eller till exempel inför sportlovet när just vintersport är extra populärt. Dock så går det att plocka ihop en måttligt ekonomisk utrustning även när det inte är rea, så länge man lägger tid på att göra eftersökningar på vad som är billigast.

Begagnat är billigast

Begagnat är dock utan tvekan det billigaste. Det som kan vara svårt med att köpa begagnat är att det ofta finns ett mindre utbud gällande storlekar på skridskor och skydd. Därmed kan det kräva mer efterforskning än att hitta de billigaste erbjudanden hos sportbutikerna men om det framförallt är den billigaste dugliga utrustningen man är efter så är det onekligen sidor som Blocket och Tradera som gäller.

I akutfall är även Fritidsbanken en möjlighet som är helt gratis men ett lån därifrån är på endast 14 dagar, vilket gör att det är långt ifrån en mer långsiktig lösning.

Lämna en kommentar