Så kommer dina barn igång med ishockey

Så kommer dina barn igång med ishockey – Om du vill att ditt barn kommer igång med ishockey bör du först kolla med ditt barn ifall hen själv vill det. Sedan är det bra att låta barnet prova på ishockey innan ni bestämmer er.
Du kan kontakta hockeyklubbar i närheten och se om de kan hjälpa dig genom att låna ut material som skridskor, hjälm, armbågsskydd, knäskydd, handledsskydd och en klubba.

Bestämmer sig ditt barn för att hen vill börja spela går det oftast att införskaffa allt material begagnat till att börja med. Det viktigaste är att skridskor och hjälm har rätt storlek och passform. Man bör också tänka på att det finns skydd som bör köpas nytt, till exempel munskydd, axelskydd och nackskydd av hygienskäl.
Ju seriösare barnet börjar spela desto bättre utrustning kommer krävas och desto mer kommer det att kosta att köpa material. Det är viktigt att ha i åtanke när man låter sitt barn börja spela.

Sedan är första steget att barnet kan åka skridskor. Att lära sig åka skridskor är väldigt viktigt då det är den största delen inom ishockey. Man måste kunna ta sig fram på isen i hockeyrinken med skridskor på. Om ditt barn inte kan åka skridskor eller inte är särskilt bra på det går det att ta lektioner i skridskoåkning.
Nästa steg blir att lära sig spelets regler och hur allt fungerar. Det finns böcker om detta. Men det är även bra att kolla på matcher och lära sitt barn förstå vilka regler som finns och varför spelare gör som de gör, vad de olika domarsignalerna betyder och hur spelet går till som helhet.
När barnet känner sig redo att börja köra tar du kontakt med hockeyklubbar och ser var du och ditt barn vill börja. Det är viktigt att komma ihåg att ishockey är en sport som kräver många timmars träning så du bör räkna in tiden det tar att ta sig fram och tillbaka till ishallen och att sedan resa runt på helgerna för matcher i ditt beslut om var ditt barn ska börja spela. Att rekommendera är att först kontakta klubben som finns närmast dig och sedan se hur det utvecklar sig. Om barnet inte trivs eller om något annat inte känns bra kan du utöka ditt sökande och se över andra förslag.

Att få den lagsammanhållning som ingår i ett hockeylag är väldigt nyttigt och stärkande för ett barn. Det viktigaste är att man har roligt när man spelar och att börja med lagidrott ökar chansen att hitta nya kompisar, vilket i sin tur förbättrar det psykiska måendet. Att känna att man hör hemma någonstans och att man har ett sammanhang utanför hemmet är bra för barnets personliga utveckling. Det lär en också disciplin och framförhållning i och med att man måste vara konsekvent i sin träning för att bli bättre och man måste hålla koll på sin utrustning.

Det är även ett sätt för föräldrarna att skaffa nya vänner i vuxen ålder när man träffar föräldrar till de andra barnen i laget. Det kan vara väldigt svårt att hitta nya vänner eller knyta an till andra i vuxen ålder och detta är ett utmärkt tillfälle för det.

Läs mer hos hockeyförbundet

Lämna en kommentar